Top chef - przepustka

do nowego świata

To gdzie teraz jest, zawdzięcza swoim rodzicom. Gdy podejmował decyzję, w którą stronę ma iść, dali mu wolną rękę. Zdecydował się zatem na Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu, najpierw w zawodzie kucharza a później technika technologii żywienia zbiorowego. Jest laureatem i zwycięzcą niejednego konkursu w Polsce i zagranicą.

W zawodzie od 19 lat. Pierwsze praktyki odbywał w Hotelu Park gdzie wiele się nauczył. Ale każde nowe miejsce pracy, a było ich kilka dawało mu możliwość rozwoju i poznania nie tylko nowych ludzi ale też ciekawych produktów. Miał doskonałe możliwości by poznać kuchnie wellness, fit i inne. Wielokrotnie rzucany na głęboką wodę, nie tonął ale coraz lepiej sobie radził na szerokich wodach gastronomii. W kolejnych miejscach pojawiały się nowe, odpowiedzialne obowiązki i ciekawe doświadczenia.

Najnowsze wydarzenia
czytaj więcej
Zwycięzca programu TOP CHEF

Tomek twierdzi, że telewizja nie jest dla niego, choć czuje się w niej jak ryba w wodzie i wypada w niej naprawdę świetnie. Na małym ekranie zadebiutował w pięknym stylu zwyciężając V edycję programu TOP CHEF. Niebawem znów zagości na dobre w telewizji, występując w nowym, ciekawym projekcie.

Blow Up Hall 5050

moje miejsce codziennych kreacji kulinarnych

Obecnie jest szefem kuchni w Blow Up Hall 5050 gdzie serwuje dania kuchni europejskiej z dużym naciskiem na elementy kuchni polskiej i wielkopolskiej. Tomek stawia na sezonowość produktów. W dobie nowoczesnych technologii i wymyślnych kreacji kulinarnych przyznaje, że mając dobry produkt woli go podać w naturalnej postaci niż przykładowo robić z niego piankę.